Cep Telefonu ile Profesyonel Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?

Fotoğraf makinası yerine cep telefonu kullanarak profesyonel ürün çekimleri gerçekleştirmek için cep telefonu kamerasından en yüksek verim alınmalı. Cep telefonu ile profesyonel ürün çekimi nasıl yapılır? Birkaç madde ile sıralamak mümkün.
Gelişen günümüz teknolojisi sayesinde cep telefonları ile profesyonel çekimler gerçekleştirerek sanatınızı ürün görseline yansıtabileceksiniz. Bazı püf noktalara dikkat edildiği taktirde DSLR teknolojisi ile eşdeğer ürün çekimleri gerçekleştirebileceksiniz.

Cep Telefonu Kameranızın Standart Bir Kaliteye Sahip Olması

Çoğu akıllı telefon çok iyi bir dahili kameraya sahiptir. Hatta bazı modellerde iki veya üç lens bulunur. Megapiksel sayısı önemli bir faktör olsa da orta seviye bir akıllı telefon ile profesyonel kalitede fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca, doğal ışıkla fotoğraf çekmenizi sağlayacak aydınlatma kullanın. Kaliteli ve müşterileri cezbedici atmosferde ürün çekimleri yapmak için kullanacağınız cep telefonu kamerasının belli bir standartta olmasına özen gösterilmeli. İphone, Huawei, Oppo Reno 2 ve Samsung Note veya S modellerini tercih ederseniz ürün çekimi için en önemli adım tamamlanmış olur.
Kamera kalitesinin yeterli olmadığı durumlarda gerçekleştirilecek küçük dokunuşlar (ışıklandırma, arka plan, tema cep telefonu kamerasını güzelce temizlemek vs.) bu farkı kapatacaktır.

Ürün açılarını doğru belirlemek

Cep telefonu ile profesyonel ürün çekimi gerçekleştirmek için ürünlerinizi hangi açılardan yakalayacağınızı belirlemelisiniz. Bunun için farklı konumlandırma ve metaryallerden faydalanabilirsiniz. Bu size daha geniş bir bakış açısı yaratır ve bir hikaye anlatmaya yardımcı olur. Ayrıca ölü alandan kaçınmanıza yardımcı olur ve bir derinlik yanılsaması yaratır. Bu şekilde, fotoğrafınız daha fazla ilgi ve etki yaratacaktır.

Mükemmel ürün çekimi için ışıklandırma

İyi fotoğraf çekmenin en önemli ipuçlarından biri, fotoğrafınızın uygun ışığa maruz kalmasını sağlamaktır. Bu, dünyanın en pahalı kamerasını satın almak anlamına gelmez. Uygun aydınlatma, fotoğrafın kalitesinde büyük bir fark yaratacaktır. Işık çok parlaksa, cep telefonu kameranızdaki ISO’yu ayarlamak isteyebilirsiniz. ISO’yu artırmak, kameranızın sensörünün hassasiyetini artıracak, ancak aynı zamanda fotoğrafta daha fazla parazite neden olacaktır.
Fotoğraftaki ışık miktarını kontrol etmek istiyorsanız, deklanşör hızıyla da denemeler yapabilirsiniz. Farklı enstantane hızlarında fotoğraf çekebilir ve sonuçları karşılaştırabilirsiniz. Cep telefonu kameranızda deklanşör önceliği modunu kullanmak, farklı enstantane hızlarının fotoğraflarınızı nasıl etkilediği konusunda size iyi bir fikir verecektir.

Tripod kullanımı

Akıllı telefon kameranız varsa, fotoğrafı daha net hale getirmek için bir tripod kullanabilirsiniz. Çevrenizdeki telefon aksesuarı mağazalarından veya eticaret mecralarından çok cüzi miktarlara bir tripod sahibi olabilirsiniz. Tripod, ürün resimleri için harikadır çünkü daha kaliteli bir görüntü elde etmenize yardımcı olur. Alternatif olarak, bir mobil kavrama da kullanarak cep telefonu kameranızı belirli bir yere sabitleyebilirsiniz.

Arka plan ve konu seçimi

Genel kompozisyon kurallarına ek olarak, bir fotoğrafın iki bölümden oluştuğunu her zaman hatırlamalısınız: konu ve arka plan.
Arka plan, fotoğrafa her zaman derinlik katar ve ürünü ön plana çıkarmanıza yardımcı olur. Ürününüz açık renkte ise koyu temalı arka planlarla ürünü ön plana çıkarabilir; ürün koyu renklerde ise açık renkli arka fonlarla ürünü odak haline getirebilirsiniz. Ürününüzü karmaşa içerisinde gösterecek arka planlardan uzak durun.
Diğer özen gösterilmesi gereken nokta konu seçimidir. Herhangi bir şeyi kalıcı olarak akılda tutmanın tek yolu hikayeleştirmektir. İnsanlar, küçüklük çağlarından bu yana her zaman hikayeleştirilmiş görselleri daha çok sever ve benimser. Ürünlerinizin akılda kalmasını istiyorsanız; ürün resmindeki görsel hikayeye özen göstermelisiniz.

Post a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir