Pop-Up Kampanya Nedir? Pop-Up Kampanyanın Önemi 2022

Pop-Up kampanya nedir, Pop-Up kampanyanın önemi gibi konular online platformlarda araştırılmaktadır. Pop-Up denilen unsur online alışveriş sitelerinde veya internette gezinirken ortaya çıkan reklam içeren pencerelerdir. Bu pencere sürekli olarak karşınıza çıkabiliyor ve kişiyi farklı bir sayfaya yönlendirebiliyor. Bu pencere çoğu zaman reklam içerir ama çoğu zamanda bir konuda size bilgi sunabilir. İnternet kullanımı ne kadar yoğun olursa Pop-Up penceresi de o kadar yoğun şekilde karşınıza çıkabilir.
Bu pop-up denilen reklam pencereleri ilk olarak 1990’lı yıllarda ortaya çıkmıştır. O yıllardan günümüze internet kullanımının oldukça fazla olmasıyla beraber Pop-Up reklamlarıyla daha da sık karşılaşılmaktadır. Bu reklamlar genellikle internet kullanıcısının açmış olduğu sayfada az bir alan kaplar. Çoğu zaman kişiyi sürekli açılan pencereler rahatsız etse de bu reklam kampanyalarından yararlanma şansınız da olabilir.

Pop-Up Kampanyanın Önemi

Günümüzde sosyal alanlar artık teknolojinin gelişmesiyle beraber yerini sosyal platformlara bırakıyor. Artık kişiler yapmak zorunda oldukları alışverişi dahi online platformlar üzerinden gerçekleştiriyor. Dolayısıyla Pop-Up reklam pencereleri de internet kullanıcısını sürekli birtakım sayfalara yönlendirmektedir. Günümüzde çok sayıda eve artık internet bağlantısı mevcuttur. Dolayısıyla internet sitelerinden alışveriş yapılması artık doğal bir durum olarak algılanmaktadır.
Pop-Up reklam penceresinin sürekli açılması internet kullanıcısını ilgisini çekebilmek ve kişinin alışveriş yapmasını sağlamaktır. Zira kişiler internet kullanırken dahi küçük pencereler halinde bir ürün reklamını gördüklerinde o an almasalar dahi akıllarında o ürün yer ediyor ve bir süre sonra ürün alımı gerçekleşebiliyor. Pop-Up kampanyasının önemi işte burada ortaya çıkıyor.

Pop-up kampanya önemi
Pop-up kampanya önemi

Pop-Up Reklamları Neden Kullanılmalıdır?

E-Ticaret sistemi aracılığıyla ürün satışı yapan ve bir mağaza kuran kişiler pop-up reklamlarına ihtiyaç duyabiliyor. Pop-Up reklamları neden kullanılmalıdır, pop-up gerekli midir denildiğinde şu şekilde yanıt vermek mümkündür. E-ticaret üzerinden ürün satışı yapan firmalar ürün satışlarının artması için ayrıca mağazasının tanınması için pop-up reklamlarını kullanırlar. Pop-up reklamı ile internet kullanıcısı sanal mağazaya yönlendirilir. Kullanıcının mağaza hakkımda ve ürün hakkında hiçbir fikri yokken pop-up penceresi sayesinde ürün hakkında fikir sahibi olabiliyor.
Pop-up reklamları sayesinde mağaza sahibi kişiler müşterileriyle kolaylıkla iletişim kurabiliyor. Bu reklamların varlığı ile siteye ziyaretçi yönlendirmesi yapılır. Kişilerin mağazanın ürünleri hakkında fikir sahibi olması ve yapılan indirimlerden haberdar olması pop-up pencereleri ile gerçekleştirilir.

Pop-Up reklamları şu gibi sebeplerden dolayı mutlaka kullanılmalıdır.

  • Kişi bir online alışveriş sitesinde görmüş olduğu ürünü sepetine ekleyebilir ve sonrasında ürünün alışını gerçekleştirmeyi unutabilir. Böyle durumlarda sepetteki ürün için kullanıcıya hatırlatma amacıyla bildirim gönderilir.
  • Geri döndürme amacıyla gönderilen bildirimler ise kullanıcı sepetindeki ürünü almaktan vazgeçebilir ama alışveriş sitesi kişiye hatırlatma ve geri döndürme bildirimleri göndererek ürünün satın alınmasını mümkün kılabilir.
  • E-Ticarette ürün satışı olduktan sonra müşteriden gelen geri dönüş bildirimleri oldukça önemlidir.

Bu gibi sebeplerden dolayı Pop-up reklamlarının kullanılması gereklidir. Zira bu açılan reklam pencereleri sayesinde işletme sahipleri kurmuş oldukları sanal mağazaların ziyaretçi sayısını arttırabilir ve böylelikle ürünlerini hedef kitleye ulaştırabilir.

Pop-Up Reklamlarının Avantajları

Pop-up uygulaması nasıl yapılır, pop-up reklamlarının avantajları gibi konular E-ticarette tecrübesiz olan kişilerin araştırdıkları konuların başında geliyor. Bu uygulamanın işletmelere oldukça önemli katkıları vardır. Öncelikle pop-up reklamlarından alınan geri dönüş hızlı olmaktadır. Lakin kimi pop-up reklamları da kullanıcılar ve bilgisayarlar açısından tehlikeli olabiliyor. Tanınan firmalar haricinde her pop-up reklam penceresinin ziyaret edilmesi kötü yazılımlara maruz kalınmasına neden olabilir.

Post a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir