Şahıs Ve Limited Şirket Arasındaki Farklar Nelerdir? 2022

Şahıs Ve Limited Şirket Arasındaki Farklar Nelerdir?

Şahıs ve Limited Şirket arasındaki farklar nelerdir sorusu hiç kuşkusuz ki şirket açmayı düşünen kişilerin endişe duydukları ve online platformlarda yanıt aradıkları sorudur. İlk defa şirket açmak isteyen kişiler için en sağlıklı karar tam olarak nasıl bir şirket yapısı oluşturmak isteğini netleştirmeleridir. Ardından şirketin hedef alacağı nokta belirlenerek şahıs mı Limited şirket mi daha mantıklı olur gibi şirket kriterleri incelenmelidir. Yeni bir şirket kurarken ilk olarak şu kriterleri değerlendirerek bir karar vermelisiniz.

  • Şirket için belirlenen yasal sorumluluklar ve siz bu sorumlulukları nasıl yerine getirebilirsiniz.
  • Vergilendirme durumu
  • Şirket için gerekli maliyet hesaplaması

Tüm bu kriterler değerlendirerek şirket kurma konusunda mantıklı davranmanız şirketiniz adına sağlıklı olacaktır.

Şahıs Şirketi Nedir?

Şahıs şirketi nedir denildiğinde şirket türü bir veya birden daha fazla gerçek kişiyle oluşturulan veya ortaklarının da sınırsız şekilde sorumluluğu olabilen tüzel şirket türüdür yanıtını verebiliriz. Bu şirket türünde şirketin olabilecek borçları şirketin sahibi ve ortaklarını ilgilendirir.

Şahıs Şirketi Nedir?
Şahıs Şirketi Nedir?

Limited Şirket Nedir?

Dünyada en yaygın ve popüler olan şirket türü Limited Şirkettir. Limited şirket nedir, nasıl kurulur gibi konular şirket açmayı düşünen genç iş insanları tarafından araştırılmaktadır. Limited Şirketler ülkemizde genellikle küçük ve orta ölçekli firmalardan meydana gelir. Limited şirketin bu kadar fazla tercih edilmesinin altında yatan neden hiç kuşkusuz ki vergi konusunda birtakım avantajlara sahip olmasıdır.

Şahıs Şirketiyle Limited Şirket Arasındaki Farklar Neler Olabilir?

Genç bir yatırımcı iseniz ve şirket açmayı düşüyorsanız mutlaka şirketin hedeflediği kriterlere göre şahıs veya Limited şirket mi daha mantıklıdır sorusunu netleştirmelisiniz. Ayrıca iki şirket arasındaki farkları net olarak biliyor olmanız sağlıklı karar almanızda etkendir.

  • Kişisel sorumluluk
  • Vergi durumu
  • Yönetim yapısı
  • Kurulum işlemleri ve başlangıç maliyeti
  • İtibar
  • Yönetim
  • Şirket kapatma işlemleri

Şahıs şirketiyle Limited şirket arasındaki farklar neler olabilir gibi sorular için bu saydığımız konularda birtakım farklıklar vardır diye söyleyebiliriz. Ama en belirgin fark maliyet, vergilendirme ve işyerinin kapatılması gibi konularda ortaya çıkmaktadır.

Post a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir